Powered by Blogger.

Follow up Braces Bulan ke 15 @ 28.4.2017

Follow up Braces Bulan ke 15 @ 28.4.2017

Pada 28.4.2017, hari Jumaat yang lepas, aku pergi ke Dr chen dental bagi followup braces bulan ke 15.

Tips nak gigi cepat nampak perubahan , anda kena lah patuh pada setiap tarikh temujanji. Senang kira, setiap bulan followup adalah sangat baik untuk perkembangan rawatan braces ni.

Alhamdulillah setakat ni, belum pernah derhaka lagi dengan temujanji, just pernah lah call klinik minta awalkan atau postpone tarikh temujanji atas hal-hal yang tak dapat dielakkan.

Followup kali ini, dr chen bagitau, gigi memang dah nampak sangat perubahan dan tak lama lagi proses braces aku ni. Syukur. Semoga dipermudahkan semua. Aminn.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
20 Komentar untuk "Follow up Braces Bulan ke 15 @ 28.4.2017"

How much is the braces now?

Hi mei, im not sure but u can direct call the clinic 082-233 381. ;)

Hi nak tanyak, dr noraini ktk agak dolok berapa?

Hi.. dr noraini ya klinik ney bha? X tauk kmk klinik ney ya.

Hi.. dr noraini ya klinik ney bha? X tauk kmk klinik ney ya.

This comment has been removed by the author. - Hapus
This comment has been removed by the author. - Hapus

the dental profile dkt bank islam satok, kmk baca entry ktk https://luarteko.blogspot.my/2016/07/senarai-klinik-gigi-di-kuching.html sikda survey sia ktk dolok ka?

Ooo dental profile. Ada. Tp sia mahal dlm 9k juak. Consult dgn dr pun rm300. Kat dr chen , free jak jmj consult. ;)

mahal juak specialist. don't mind me asking byk questions haha. service nya ok ka and ada lain2 jenis braces sik nya polah?

Hi liyana. Xapa. Tanyak jak. Rami kawan2 kmk make service dr chen tok. Ok lah. Ada yg dah abis rawatan pun. Mun sik silap kmk nya da 2 jenis braces.. yg kmk tok basic jak. N ada yang sigek gik mahal gik la. Dlm rm1000+ juak beza rega.

Boleh rujuk entry kmk tok http://luarteko.blogspot.com/2016/11/braces-perubahan-gigi-atas-selepas.html untuk nangga perubahan dlm lebih kurang 9 bulan lepas pake braces.

mind to ask, sik sakit ka masa pasang braces ya? sbb kinek kmk gk rasa 2 3 nk molah braces. takut sebenanya. haha

Jujur kmk madah xla seterok yg ktk pikirkan. Sebab kmk dolok pun mcm ktk.

Ktk just akan sakit sikit time mok cabut gigi, n time pas pasang braces ya. Dlm 3-4 hari lepas pasang braces akan sakit mok makan. Lepas ya, x sakit pun. N xda la perlu makan bubor jak2.

hi, setiap bulan ktk follow up ya ada bayaran ka?

Salam. Maok tanyak, tempoh make braces ya bergantung dengan keadaan gg kita ka or mmg mesti make braces ya dlm 2 thn cmya?

Salam. Kmk rasa bergantung dgn keadaan gigi kita juak. Mcm gigi kmk mok x mok mng knk 2 tahun cmya.

hai admin mok tanya hrga ktk 5900 tok dlok termasuk cabut gigi ka? retainer lekak habis pake braces pa smua? ka lain2 harga?

Hi syazwani. Sorry lambat reply, terlepas pandang kkmen ktk ria. Ktk boleh byr ansuran balance rm4000 gik secara bulanan iaitu time ktk followup.

Rm5900 termasok cabut gigi. Tp utk moulding knk byr rm100. Retainer kmk x sure sbb lom ke proses ya.

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top