Powered by Blogger.

Followup Braces Bulan ke 18 (Julai 2017)

Followup Braces Bulan ke 18 (Julai 2017)

Fresh dari ladang. Yehuuu. Haha. Disebabkan aku sangat rajin hari ini so aku terus update la ye tentang perkembangan terkini rawatan braces aku.

Hari ini dah masuk bulan ke 18 aku followup braces. Dah skip 2 bulan aku tak update tentang followup bulan ke 16 dan 17 disebabkan busy yang amat.

Hari ini takda sakit ke apa lepas tukar getah gigi tu. Just doktor cakap gigi aku makin ok dan dia jangka kan dalam 3 bulan lagi gigi aku ready untuk dipamerkan. Hahaha. Nope la. Maksudnya gigi aku dah tersusun cantik.

Jadinya, itu tandanya aku kena bersiap sedia untuk setelkan payment aku yang berbaki beribu lagi tu. Hehe. Maksudnya sebelum tahun 2018 ni gigi aku dah ok. ;) Rasa macam baru semalam je aku cabut gigi dan pasang besi-besi braces ni.

Apa-apapun kepada adik akak yang baru nak pasang brace, all the best ye. Dan ingat ni, jangan skip followup atau delay terlalu lama, tu yang gigi lambat nak tersusun cantik.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
11 Komentar untuk "Followup Braces Bulan ke 18 (Julai 2017)"

Terima kasih kerana berkongsi pengalaman,menarik sebab kmk sendiri pun baru mok polah juak di anmas 😊

Sama3. :) All d best buat ktk. N kat sine anmas ya o? Dan berapa kos rawatan braces sia?

Hi! Kmk nak tanyak, ktk masih ada semua gigi gerham ka?

Hi liyana. Lucu na soalan ktk. Haha. Masih kmk da gigi geraham. Just geraham gigi atas belah kanan jak kmk dah pernah cabut dolok sebab berlubang.. huhuhu..

Lucu ka? Haha. Ingin nak tauk. Bestnya. Kmk pun tgh pake braces kdk ktk bercabut 4 gigi juak. Tp gigi gerham dh sikda juak sbb tumboh senget, tepaksa cabut. Rasa kdk ninek jak sikda byk gigi

Huhu. Maksudnya kmk akan menyusul macam ktk la rasa kedak nenek kelak. Hahaha. Sebab gigi geraham kmk paling bawah pun tumbuh senget, and bakal dicabut juak ya klk .berapa kos ktk cabut gigi senget ya ria?

Kmk riya polah rah private 900 sbb nya tepaksa pecah gigi ya sbb susah cabut sekali. Tp range sidak private cabut gigi senget nak bawah ya 600-900 sigek. Tp gigi atas murah gik dlm 200 gia. Kmk suggest mun ktk mok murah mena pegi poliklinik petra jaya sia 50 jak tp mok betunggu la depend dgn case ktk. Mun urgent sik lamak ktk tggu, mun sik berbulan juak.

Yalah. Pernah juak time kmk survey braces dolok, dr bong kat bt 7 pdh kos minor operate buang gigi geraham senget ya rm700, n nya pdh perlu cabut gigi ya dolok then bok pasang braces. Bika kmk agak dr chen, nya mdh xperlu cabut dolok mun nk psg braces. Ylh kmk terpikir nk cabut di poli jak. Tunggu braces setel la.

Slalu nang sidak suroh cabut dolok in case ada complications klk. Tp kdg2 mun ada dr rasa nya sik ngaco, cabut lepas braces. Btw suka nangga progress gigi ktk. Kdk sik lamak gik boleh bukak ya. Slalu org gigi dah lurus pake braces juak sikda nampak beza haha

Yalah. Utk kes kmk dr ya madah x perlu utk cabut gigi senget belakang ya. Tambah juak dgn kejeron kmk nak pasang braces. Haha. 2 taun ya lamak juak time ya. Tapi kinek sik berasa. Dalam 2-3 bulan gik dah ok kata dr. Ktk berapa lamak dah pasang braces?

Yalah, bgs awal pake awal abis. Kmk baruk sebulan pake. Jauh gik perjalanan. Btw thank you sbb melayan haha

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top