Powered by Blogger.

Bulan Kedua Pakai Braces

Bulan Kedua Pakai Braces

1 April 2016 adalah appointment kedua untuk prosedur braces saya. Appointment  setiap BULAN ini bertujuan untuk menukar tali pada besi braces Dan mengetatkannya beserta juga potong besi yang makin panjang (sebabnya, Gigi dah mula gerak, jadi besi tu makin terjulur panjang Dan mencucuk pipi belah dalam).
Temujanji setiap BULAN ni memang saya nantikan sebab tak tahan besi tu makin cucuk pipi kat dalam.

Apa-apa pun, meh saya nak bagitau satu rahsia tentang pakai braces ni. Hmmm.. Actually kan takdelah terok sangat rasanya pakai braces, Dan mitos pasal kena makan bubuf setahun atau sepanjang pakai braces tu adalah mitos semata-mata. Sebabnya, saya Dan kawan saya rakus je bila part makan. Haha. Just sakit mengunyah untuk 2-3 hari selepas pasang braces. Itu je. Selepas tu, yelek..

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Bulan Kedua Pakai Braces"

sy bulan ke 2 pkai braces tp kena cabut gigi 4btang skali gus..sakitnya ya Allah,ya amat sakit dah 4hri sy mkan ubt than sakit sbb xthan sakit..ada apa2 petua ke

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top