Powered by Blogger.

Survey Mesin Basuh Auto LG dan Sharp - Mana satu pilihan kalbu?

Survey Mesin Basuh Auto LG dan Sharp - Mana satu pilihan kalbu?

Sepanjang 2 3 hari ni saya Dan husband gigih buat survey mesin basuh fully auto di Kedai-kedai elektrik sekitar Kuching ni. SenQ dah GI, kedai elektrik depan miramar pun rata-ratanya kami dah survey.

After ditimbang Tara dengan bajet yang terhad Dan keperluan jangka panjang, saya Berkenan dengan mesin basuh jenama LG Dan Sharp. Masing-masing harga dalam range RM860 - RM999 untuk 8 kg ke 9 kg. Rasanya 8kg Dan 9kg cukup la kot untuk kami suami isteri sebagai permulaan nak hidup sendiri.

Ikutkan kedai kedua yang kami masuk, mereka offer harga bagi mesin basuh LG berat 9kg RM950 termasuk kos penghantaran. Dan harga mesin basuh sharp pulak RM860 bagi 8kg. Bingong pulak nak pilih. Kalau ikut review famili, kat Rumah Akak saya, mereka guna mesin basuh LG Dan bertahan hingga sekarang. Start guna Dari tahun 2004 lagi. Lamakan. Sebab tu hati saya kuat ke LG. Apa-apa pun, tunggu kata putus hati saya nanti. ;)

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "Survey Mesin Basuh Auto LG dan Sharp - Mana satu pilihan kalbu? "

So far ok. Saya guna LG sekarang.

ada jgk mmber cdang guna jnama LG ni,tapi ada jgk yg ckp cepat rosak..skrg ssah nk carik yg btul2 than lama..hrga pun mhal2 jgk wlupun kualiti biasa2..

So far LG ok sis. Maybe bergantung dgn cara penggunaan kita juga. Lg dan toshiba boleh tahan la.

setuju..cara pengunaan pun penting...klu sy akn plih yg brg original dan ada warranty lma pon ok,jd ape2 senang

Betul tu. kena lemah lembut sikit guna, takmau campak2 kain baju yang basah dan berat terus kedalam mesin. Tu yang mudah nak rosak dia punya tab tu. Tab ke apa namanya. ahaha.

smua jnama pon sama jugak ,klaw dah guna lama mesti lar rosak jugak...beli biasa2 pon dah kira ok tu..klaw boleh lagi senang cuci dekat mesin basuh layan sendiri je ,jimat ,senang sekali bole kering kt situ je ....klaw u sgt choicy sgt pon susah lar kan...nak tgk warranty beli pon susah jugak bukan dowang nak tukar mesin baru bagi kt u pon ..warranty tu biasa part2 yg biasa je n bukan smua dia org akan bagi warranty kot....

Betul tu aiza. Warranti tu pun bukan main susah lagi nak claim. Tak cover ni la, cover tu la. Bahagian panel button tu kena jaga juga. Part tu sensitif sikit.

sharp kurang tahan,cepat rosak..harga murah tapi x memuaskan hati..pnglaman

ah i pon dengar macam tp cepat rosak n tak tahan lama tu mmg lar byk org tak prefer kan, susah org je kan @azhar kml , may be you boleh cuba guna jnama beko sbb dekat umah i ni guna jnma beko je lar setakat ni ok mmg tahan lama. Lagi pon harga dia ni elok jugak lar ikot dowang punya kualiti ....cuba tengok kt page dia org .. http://www.beko-my.com/

@Maha Ravin sy pon ada survey jnama ni jgak,bole than jugak brg2 dia..nmpk mcm mhal tp berbaloi..tgk suma canggih,kalau pentingkan kualiti dan gaya bole lah prtimbangkan jenama ni,yg mn mmpu bole lah..

Tu yang lemah dengar. Better spend sikit duit ambik yang ok sikit.

Wah.. jenama beko. Firstime sy dengar. Harga dan kualiti dia ok ke en maha? Dan berapa taun dah guna? Maybe leh share sikit.

Wah.. sis zurin, sy sebenanya firstime dengar jenama beko ni. Maybe kurang pasaran di Kuching, sarawak ni.

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top