Powered by Blogger.

Panduan Mendaftar Google AdSense

Panduan Mendaftar Google Adsense 


Apa yang anda perlu ADA sebelum Mendaftar Google AdSense?? Antara benda UTAMA yang anda perlu ada sebelum mendaftar Google AdSense adalah:

  • Akaun Google atau akaun GMAIL.
         Jika anda sudah memiliki akaun emel GMAIL, maka anda sudah pun mempunyai satu akaun    Google. Jika belum ada, anda boleh 'Sign Up' akaun Google secara percuma.
  • Mempunyai Sebuah Laman Web atau Blog
         Anda mesti mempunyai sebuah laman web atau blog bagi memaparkan Iklan AdSense nanti.  Laman Web anda mestilah aktif dan sudah berusia lebih dari 3 bulan. Laman web atau blog           yang berusia tidak sampai 3 bulan, besar kemungkinan permohonan Google AdSense anda akan         ditolak. Jadi, bersabarlah sayang, jangan berhenti berusaha, teruskan usaha dengan sentiasa               memuat naik artikel-artikel baru di web anda.

  • Mempunyai Nombor Telefon dan Alamat Surat Menyurat
         Anda mesti mempunyai nombor telefon dan alamat surat-menyurat yang berkaitan dengan akaun bank anda supaya anda boleh mendapat bayaran. Ia adalah satu kemestian. 
Proses Pendaftaran untuk Google AdSense

Rujuk pada gambar di atas, untuk pendaftaran Google AdSense anda boleh KLIK pada tab 'Sign in' sekiranya anda sudahpun mempunyai akaun Google. Manakala, anda boleh KLIK pada tab 'Create Account' sekiranya anda belum mempunyai akaun Google. Ikuti panduan seterusnya, dan anda akan pergi proses yang kedua iaitu memasukkan MAKLUMAT LAMAN WEB anda, dan terakhir adalah proses memasukkan MAKLUMAT ANDA.

Semoga Berjaya.Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Panduan Mendaftar Google AdSense"

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top