Powered by Blogger.

Do It Yourself (DIY) Penutup Kitchen Table Top

Do It Yourself (DIY) Penutup Kitchen Table Top

Penutup Bawah Kitchen Table top, entah betul ke tidak nama aku sebut ni. Haha. Korang refer gambar dan confirm akan paham lah. Beberapa hari sebelum raya hari tu, aku dan suami mula projek yang sekian lama terbengkalai, iaitu nak buat langsir atau penutup bagi tak nampak messy kat bawah table top tu.

So antara dua nak pasang langsir dulu atau buat build in cabinet. Tapi built in tu memang tak lepas dulu la bajet kami. Jadi penyelesaian nya kami tiru Diy yang orang share kat Facebook dengan membi segala perkakas yang diperlukan di Mr. D.I.Y. kami beli di mr d.i.y cawangan Vivacity.

Apa bahan yang diperlukan adalah (bergantung dengan panjang saiz table top korang ok):

Rod penyangkut (4 set)
Curtain shower (2 set)
Penyangkut (8 set)


Kos bahan-bahan di atas pun murah. Dan cara nak pasang pun mudah yang amat. Yang penting korang kena teliti sedikit part nak gunting curtain shower tu ikut saiz ketinggian table top atau ruangan naj ditutup tu. Apa-apapun all the best guys. Bila dah pasang penutup ni baru rasa aman sikit mata bila tengok bawah table top tu. Haha.

Doa-doa rezeki adsense saya mencanam naik lah lepas ni untuk bajet buat built in cabinet. Aminnn..

Do it yourself
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Do It Yourself (DIY) Penutup Kitchen Table Top"

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top