Powered by Blogger.

Punca-punca Pendapatan Adsense Tak Naik

Punca-punca Pendapatan Adsense Tak Naik

Antara punca-punca Pendapatan adsene tak naik-naik ni adalah :

1. Malas update blog. Bila dah malas nak update blog, haaaa mulalah sarang labah-labah, sarang anai-anai menyelaputi blog ni. Bila dah jarang update blog, trafik pun makin berkurangan. Jadi, pendapatan adsene pun kurang lorr..

2. Jarang-jarang masukkan entry terbaru. Kena ingat, setiap entry kita berpotensi untuk menarik trafik pengunjung. Bergantung lagi kepada tahap keBESTan entry kita tersebut dan kualitinya. Kalau tak best atau kurang orang cari, maka tak naik juga lah trafik, makanya pendapatan adsene pun tahap tu je la.

3. Suka up entry yang syok sendiri. Maksudnya kat sini lebih kepada diari kehidupan. Macam kat blog saya ni banyak lah juga diari kehidupan. Sebab tu la pendapatan Adsense agak sukar nak naik. Kena usaha lebih ni.

4. Kedudukan iklan adsene yang tak strategik. Kalau nak iklan Adsense kita lebih view, tempek iklan pada setiap entry post kita ya. Insyaallah pendapatan adsene akan naik. Cuba lah dulu.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Punca-punca Pendapatan Adsense Tak Naik"

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top