Powered by Blogger.

Syukur diberi peluang walau seketika cuma

Assalamualaikum. Tak tau nak tulis cmana samada ni berita gembira atau sedih. :-)
Hari Isnin minggu lepas, kami suami isteri bersyukur sangat bila pertama kali nya dapat perkhabaran diriku pregnant. Ujian UPT yang aku buat pagi tu naik double-line. Ya Allah, bersyukur kepada-Mu Ya Allah kerna memberi peluang kepada kami suami isteri merasa nikmat ni.
The nextday aku pergi ke specialist untuk confirmkn pregnancy , dan scan dr bagitau belum dapat kesan kantung baby maybe masih terlalu awal. n yes memang aku rasa awal sgt. excited la kata kan.

The sad news bila pada petangnya aku dah kuar spotting coklat. risau betul. memang risau dan cuak. aku diamkan dulu. the nextday bila bangun pagi, kalini spoting coklat masih ada lagi dan bila aku jalan je terus kuar sedikit darah. huhu. sedih betul bila ingat. Pagi tu terus jumpa specialist yang sama, dan dr suh ambik blood test for hcg untuk confirmkn pregnancy. hmmm.. actually aku kecewa betul dengan specialist ni. aku diberi sickleave 2 hari disebabkan "threaten miscariage" . aku disuh datang balik 2 hari kemudian untuk keputusan sampel darah.

sepanjang 2 hari penantian tu aku rasa macam satu penyeksaan jiwa dengan bleedingnya makin banyak. Hari Jumaatnya aku pergi pada petangnya dan terus jumpa dr.

waktu masuk tu, dr tanya samada aku masih bleeding.. n aku jawab yes. dan nak tau dr tu ckp apa, base on blood test u memang confirm pregnant but im sory since u b'eeding u might be on early miscarriage. Ya Allah dugaan apa ni. aku tak ready lagi untuk semua ni. huhu. aku balik dengan perasaan hati yang ambak atau sedih. mungkin belum rezeki kami suami isteri.

Ya Allah, Terima kasih atas nikmat ini walapun untuk seketika cuma. Terima kasih Ya Allah. Sekurang2 nya kami tahu kami masih berpeluang walaupun sudah hampir 4 tahun menunggu.:-)
Untuk sahabat2 luar sana yang masih ber ttc atau nak dapatkan zuriat , bersabarlah walau penantian itu sungguh lama.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Syukur diberi peluang walau seketika cuma"

takziah,sis..IbuNoey turut bersimpati.IbuNoey faham keadaan sis.dulu, IbuNoey pun pernah keguguran.walaupun tu pengalaman mengandung kali kedua selepas lahirnya anak pertama, IbuNoey sedih juga.in shaa Allah selepas ni pasti ada peluang lagi.

Thx ibunory. Tu la..sedih tu masih lagi. Rasa tak caya ja pernah mengandung kejap..hehe.. Moga dimurahkan rezeki lepas ni..

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top