Powered by Blogger.

Cara Mudah Double Boiler Coklat

Cara Mudah Double Boiler Coklat

Bila dah tinggal kat rumah sendiri ni, serba serbi kekurangan perkakas memasak. Bila nak buat biskut, dan nak Double Boiler coklat masakan, terus ting tong kejap memikirkan macam mana nak Double Boiler coklat tu.

Jadi, disebabkan kekangan atau kekurangan perkakas, saya guna non stick pan yang saiz besar dan juga alas besi untuk alas ketel atau periuk panas tu.   Alas ketel tu diletak dalam non stick pan tersebut dan diisikan air, panaskan hingga mendidih, dan letak periuk kecik yang berisi coklat di atas alas ketel tersebut. Insyaallah, cara ini boleh membantu coklat anda cair.

Takpa la na. Kita slow-slow dalam Mencukupkan perkakas dapur. Moga rezeki makin murah selepas ini. Aminn..
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Cara Mudah Double Boiler Coklat"

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top