Powered by Blogger.

Teknik Press Buat Kek Lapis Sarawak

Teknik Press Buat Kek Lapis Sarawak
Aku panggil teknik seperti dalam gambar tu adalah teknik Press atau teknik tekan waktu buat kek lapis Sarawak. Setelah masak setiap lapis kek, aku akan tekan semua kawasan permukaan kek tu secara perlahan. Sebab perlu tekan, agar setiap lapisan tu padat dan tiada ruang berongga pada setiap lapisan dan seterusnya menghasilkan lapisan kek lapis yang cantik.

Nama alat untuk press lapisan kek lapis ni adalah local alum lapis press. Hmm. Actually kalau gi Kedak jual perkakas buat kek, tunjuk je gambar ni, confirm tokey tu tau. Harga aku beli adalah rm8.90. size 7"x7". Tak besar tak kecik sangat. Just nice.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Teknik Press Buat Kek Lapis Sarawak"

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top