Powered by Blogger.

Jom Dinner di Dapur Kampung

Jom Dinner di Dapur Kampung

Kat mana lokasi Dapur Kampung ni?? Haaa meh nak habaq, Kedai makan Dapur Kampung ni terletak di belakang Kafe Paprika , Jln Haji Taha Kuching.

Kalau korang nak cari tempat lepak makan yang santai, hah sini lah tempat yang sesuai. Malam semalam, say dan husband duduk di kawasan tepian sungai. Taknak duduk dalam kedai, sebab tengok area tempat duduk tepian sungai tu nampak macam santai dan happening lagi. Hehe. Makan pon nak happening, memang tak bleh blah. Actually bukan apa, time makan kat luar ni lah boleh nak fefeeling romantik ala candle light dinner ngan encik husband. Haha.

Oklah, Kafe Dapur Kampung ni actually sama branch dengan Aroma Desa yang kat Metrocity Matang tu. Menu-menu pun majoriti sama. Rasa pun lebih kurang.

Lalapan Kambing Bakar dan Sup Tulang D.K

Mee Ayam


Sebab menu pun dah sama dengan yang kat Aroma Desa, saya for sure order Lalapan Kambing Goreng (RM11) dan Sup tulang D.K (RM8) , manakalah husband pulak order Mee ayam (RM7). Untuk lalapan kambing dan sup tulang tu memang lebih kurang je rasa dengan yang kat Aroma Desa. Just saya perasan, sambal lalapan kat Dapur Kampung ni lebih sedap dari sambal kat Aroma Desa.

Untuk mee ayam nya pulak, bolehlah. Mee dia macam mee kolok. Just kuah dia tak berapa best sangat dan mee agak kembang. Hope boleh adjust tang mee dan kuah tu. So far menu-menu lain ok, sedap.

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Jom Dinner di Dapur Kampung"

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top