Nasi Kerabu Burung Puyuh Special

Di Kuching, the best Nasi Kerabu rasa nya adalah di Kedai makan yang terletak di bahagian perkarangan Arif Hotel. Memang orang Kelantan yang masak. Kalo aku dan en suami tiba-tiba teringin nak makan Nasi Kerabu memang kat sini la halatuju utama kami.

Kat kedai makan ni, kiteorg memang akan order Nasi Kerabu Burung Puyuh. Dan aku memang for sure akan mintak add on daging bakar. Memang sedap nasi kerabu sini. Kalau datang lewat dalam pukul 10 mlm ke atas memang selalu dah habis. #sedih.

Kat area tempat makan Arif hotel ni memang jadi port untuk warga semenanjung yang kerja kat sini untuk lepak dan makan. Orang local pun memang tak ketinggalan jugak la especially aku. #kuat makan.

Rate Nasi kerabu Burung Puyuh ni aku bagi 9.9/10. Tinggi kan. Sebab barang baek. Jadi kepada korang yang tercari-cari port atau tempat makan best, special dan sedap kat Kuching ni boleh lah bertukar selera makan ke makanan ala kelantan. #1Malaysia.

Baca juga:

4 Comments

avatar

sedap tuh nasi kerabu..

Balas delete
avatar

nak dkt dgn masjid ya kah??? kamek xfamiliar gilak ngn kuching hehehehe

Balas delete
avatar

Aok..dekat ngn masjid kubur kat pasar ya ..

Balas delete
avatar

A ah. .kna lagi dgn sambal pedas..mmg perghh la..

Balas delete



Emoticon