Powered by Blogger.

Tag Bag Airasia

Malam semalam perjalanan dari Kuching ke KL menggunakan flight Airasia AK5219 last flight. Best juga naik last flight sebab layan nak tidur. Semua automatically peng bila flight berlepas.

Ok lah nak share satu perkara berkenaan satu prosedur terbaru Airasia. Actually Dan 1 year lepas dah diimplement, just aku Baru tahu meh? Haha. Benda ni dah implement awal kat airport JB setahun lepas. Berkenaan Tag Bag. Iaitu if korang Ada drop bag masuk kargo, korang kena print sendiri tag bag tu di kiosk airasia yang untuk check in tu. Semalam staff airasia tu siap pergi demo lagi. Thank you adik manis. Great service.

Patutlah bila aku web check in flight KL-JB-KL semalam, kat web siap minta pasal tag bag. Sampai seofis aku tanya, apa benda tu. Haha. Rupanya tag bag tu yang dieorang selalu print untuk letak tag kat bag atau barang yang kita nak drop kargo.

Staff tu bagitahu semalam, waktu nak print tag bag tu, walaupun barang yang kita nak drop in tu ada fragile, then kat service kiosk tu ada tanya fragile or not? Just klik 'No'. Then baru tag bag tu dapat kuar print. Waktu kat kaunter nanti baru inform dengan staff pasak fragile memfragile korang tu.

Korang boleh guna kiosk or mesin yang disediakan kat airport ye untuk print tag bag tu.

Tengah praktik guna . haha.. Tak lah nanti aku terhegeh-hegeh lagi depan mesin tu next travel.

Ni lah Tag bag tu . panjang jak oooo ku malam tadik. Ooooooo, tok duhal tag bag. Aiyaaa..

Moga korang nextime tak kalut la ya macam den. Haha.

Im on mode travel or cuti-cuti malaysia dan sempadan from 23 April 2015 - 28 April 2015. Perjalanan dari Kuching-KL-JB-Singapore-JB-KLKuching. Moga selamat semuanya. Amin..

Bagikan :
+
Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Tag Bag Airasia"

itulah banyak kena buat sendiri dengan Air Asia sekarang.. kalau yang tak biasa atau first time naik flight maunya kelam kabut jadinya..

mun kmk xjuak mek pande k nak tok...mok da demo lok bok pande..hehehehe

A ah..mmg kena ready siap2 b4 ke airport..klo x naya kna tgl flight..

Aok deqna. Terpeliik2 bigik mata nak makey mesin ya .haha

tag bag pun kena buat sendiri????

tu la pasal sis.. kalau kena kita yang muda ni mungkin ok lagi.. sian kat mak pak yg mungkin tak tau..

thanks your information , nice sharing


trip bersama kekasih atau keluarga di Paket Wisata Dieng

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top