Powered by Blogger.

Tips Atasi Masalah Jerawat Murah dan Berkesan


Anda mempunyai masalah jerawat? Stress bila tengok muka sendiri di cermin setiap hari penuh dengan ketulan jerawat?

SP nak share satu produk yang SP sendiri dah guna dan berkesan. Sekarang dah hentikan penggunaan nya sebab muka SP dah kurang naik jerawat. Pernah dengar atau tengok Produk Eskinol (oil Control Facial Deep Cleanser wit pure Lemon Extract)?? Haa itu lah produk yang sangat berkesan untuk mencegah dan mengawal kadar pertumbuhan jerawat di muka ni dulu.

Eskinol Facial Deep Cleanser


 Dulu tak percaya bila rakan satu university bagitahu muka dia dah tak berjerawat sebab guna eskinol. Ye la, dalam hati waktu tu, ala mungkin berkesan untuk dia, kulit muka tak berminyak, untuk aku belum tentu lagi. Serius, muka kawan SP tu sebelum dia guna eskinol sangat teruk muka dia kena jerawat, sangat sayang tau sebab muka dia ni jenis putih melepak dan bila tumbuh jerawat dengan suburnya, memang obvious nampak.

Ok, SP mula percaya dengan keberkesanan produk eskinol ni, bila seorang member terdekat yang muka memang subur dengan jerawat batu, pun muka tiba-tiba clear dari jerawat. Terus tanya dengan dia, produk apa dia guna. Dan macam biasa dia jawab, dia guna produk murah je dan berkesan iaitu Eskinol kuning. Huuu.. Dah tak dan nak tunggu lagi lepas tu, sp pun terus pergi farmasi pergi beli eskinol ni dan siap mintak tambah letak antibiotik lagi tu. Yang antibiotik tu disuggest oleh farmasi tu ok.

Serius, lepas guna eskinol ni, sapu kat muka setiap kali lepas cuci muka, memang berkesan, jerawat dah makin kurang. Dan kesan nya sehingga sekarang, muka sp dah kurang berjerawat, tak la seteruk waktu di universiti dulu. Ok, kalau di Kuching ni, memang senang nak beli eskinol ni, pergi je ke pasaraya atau farmasi, memang ada jual eskinol ni. sp tak sure pulak kalau di semenanjung ataupun sabah.

Ohya, kan sp ada minta tambah antibiotik tu, untuk botol kecil, farmasi tusuggest 1 biji kapsul antibiotik dan harga satu kapsul tu RM1.20. dan sekarang tak pasti pulak harga lepas GST diimplement ni. Dan peringatan juga kepada anda, kalau terdapat alergik terhadap antibiotik kena inform dengan farmasi tu dulu ok. Takut nanti jadi hulk pulak muka. kata nak cantik nanti, tiba-tiba muka hulk pulak keluar kat cermin nanti.

Ok setakat tu saja tips yang dapat dishare. Sp tau, ramai lagi adik akak di luar sana yang masih ada masalah jerawat ni kan, dan tengah tercari-cari lagi produk apa yang sesuai dan berbaloi. Perlu ingat, produk mahal dan famous kat tv tu tak semestinya berkesan untuk muka kita. Ia depends dengan kulit seseorang juga.


Bagikan :
+
Previous
Next Post »
15 Komentar untuk "Tips Atasi Masalah Jerawat Murah dan Berkesan"

nk mintak tolong beli n pos boleh...susah dapat kt semenanjung

sis noor aini boleh beli dari blog ni ye http://aiesyashop.blogspot.com/

sis maksud kn eskinol ke ni?

Ye sis sy maksudkn eskinol ni..ad x yg aaiz large pnya..xpn medium ka..klau request antibiotic dalacin c sis boleh belikn x?

Ye sis sy maksudkn eskinol ni..ad x yg aaiz large pnya..xpn medium ka..klau request antibiotic dalacin c sis boleh belikn x?

This comment has been removed by the author. - Hapus
This comment has been removed by the author. - Hapus

Hi

saya try buka blog tu tapi permission deniad..ada cara lain tak utk dptkan produk ini?

tq

This comment has been removed by the author. - Hapus
This comment has been removed by a blog administrator. - Hapus

hi sis. boleh tahu tak produk eskinol ni boleh dapat kat farmasi mana? apa nama antibiotik yang sis guna tu. *please respond :)

hi syahira, klo di sarawak ni eskinol ni ada dijual di farmasi2. :) antibiotik yang sy guna tu, sy x sure nama dia.

This comment has been removed by the author. - Hapus

Hye sy ada jual eskinol ni online..boleh WA atau telegram 0138440073

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top