Powered by Blogger.

Kadar Tambang KLIA EKPRESS


KLIA Ekpress adalah salah satu kemudahan pengangkutan yang cepat, tanpa jem dan amat berbaloi untuk individu yang travel secara solo.

Bagi mereka yang nak ke pusat bandar Kuala Lumpur, kita boleh berhenti di Stesen KL Sentral. Caj atau kadar tambang KLIA ekpress dari KLIA2 dan KLIA adalah RM35/seorang bagi laluan sehala. Di KL sentral nanti, anda boleh lah ambil teksi atau naik lrt di sana untuk akses ke Tempat-tempat lain kl yang anda nak tuju. Tempoh perjalanan dari KLIA2 menuju ke kl sentral menggunakan KLIA Ekspress mengambil masa 30 minit.

Kalau pergi dalam kumpulan yang agak besar contohnya 9 orang, saya suggest anda ambik service van je di Klia2 tu. Kadar sehala bagi van untuk hantar ke pusat bandar KL adalah sekitar RM200 sahaja. Jadi lebih jimat dan mudah. Tak perlu nak berat-berat bawa barang. Perjalanan menggunakan van dari KLIA2 ke pusat bandar KL adalah lebih kurang 1 jam juga.


Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Kadar Tambang KLIA EKPRESS"

dari dlu 10 tahun llepas tambangnya rm35 kan...

tak pasti jugak sy sis..sbb kli pertama naik. :)

 
Copyright © 2015 Luar TeKo - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia
Back To Top