Slam,sy ade beli oven y sma..tp xtw apa y xkena.slalu bkar kek normally suhu 170-180,then klu kek span amik mse 35mnit cmtu..ni bkar guna oven ni sejam pon xsiap2 bkar..sy ade naikkn suhu,tp kek plak cpt hngus.ybpling frust, slalu sy guna oven lama, bkar cpuff 20mnit cmtu suhu 200..ni xtw dh nk ejas cmne.cpuff xnaik, n amik longer time nk masak masak,bkn skjap,lame..end up xgune.blh x share care nk handle oven ni..plssss
BalasSlam,sy ade beli oven y sma..tp xtw apa y xkena.slalu bkar kek normally suhu 170-180,then klu kek span amik mse 35mnit cmtu..ni bkar guna oven ni sejam pon xsiap2 bkar..sy ade naikkn suhu,tp kek plak cpt hngus.ybpling frust, slalu sy guna oven lama, bkar cpuff 20mnit cmtu suhu 200..ni xtw dh nk ejas cmne.cpuff xnaik, n amik longer time nk masak masak,bkn skjap,lame..end up xgune.blh x share care nk handle oven ni..plssss
BalasSalam. Hi Saya MissLeo. So far saya guna oven ni untuk bakar kek lapis (guna suhu 160-170'c lebih kurang 10minit guna api atas sahaja). Bakar kek span (160'c lebih kurang 20-30 minit guna api atas bawah).
Dan yang pasti saya dah beberapa kali bakar pavlova guna oven ni, memang tak menjadik. Bahagian tengah tak masak dan melekit. Sangat tak recommended oven ini if korang bisnes jual pavlova.
So far untuk bakar kek, piza atau lain-lain ok. Just pavlova je fail.
Balaspatutlah sy try msak cream puff tak menjadi.. taktaulah berapa puluh kali dah cuba.. pakai brand faber jugak la
Balas
5 Comments